fbpx

Doneer nu en laat blinden weer zien

Blinden weer laten zien, dat is het doel van Pieter Roelfsema en het Nederlands Herseninstituut. Met een hersenimplantaat kan een vorm van zicht worden teruggegeven aan iemand die blind is. Dit zorgt voor een enorme verbetering in het dagelijks leven. Voor dit baanbrekende onderzoek is 6 miljoen euro nodig. Help je mee? Doneer nu en geef blinden hun zicht terug!

6 miljoen om blinden weer te laten zien

Om blinden weer een vorm van zicht te geven, wordt een bril met camera aangesloten op de hersenen. De bril vertaalt de beelden in kleine stroompjes die in de hersenen visuele waarnemingen creëren. Hiermee kunnen blinde mensen vormen waarnemen, door ruimtes lopen en personen herkennen. Een belangrijke stap in het terugkrijgen van hun onafhankelijkheid.

De ambitie is om in 2023 de eerste visuele prothese in een mens te implanteren. Draag hieraan bij door te doneren aan dit onderzoek.

Steun Hein Noortman

Hein Noortman weet hoe het is om niets meer te kunnen zien. Door een tragisch klimongeval werd hij blind. Als ervaren klimmer was hij aan het trainen voor een nieuw klimavontuur in de bergen. Tijdens de voorbereiding in de klimhal ging het faliekant mis. Hij viel vijftien meter naar beneden en kwam met een harde klap op de vloer terecht. Vrijwel elk bot in zijn lichaam was gebroken en hij belandde in een coma. Na vijf weken ontwaakte hij uit zijn coma en hij bleek volledig blind te zijn.

Hein moest opnieuw alles leren: slikken, lopen, praten, bewegen. Tegen alle verwachtingen in kwam hij de val te boven. Zijn lichaam herstelde grotendeels, behalve zijn ogen. Hij blijft vooralsnog 100% blind en mist daardoor veel van zijn leven en zijn gezin.

  • Het vertragen van de ziekte van Alzheimer
  • De erfelijkheid van hersenaandoeningen
  • Visuele prothese voor blinden
  • Slapeloosheid en dromen

“Ik leef iedere dag in een donker gat en ervaar sinds een aantal jaar wat 40 miljoen blinden wereldwijd elke dag ervaren.” – Hein Noortman

Doe mee met de Blinde Baas Challenge

Voor vragen over donaties kun je mailen naar: [email protected]